5 λόγοι για τη στασιμότητα ενός ηλεκτρονικού εμπορίου

2
5 λόγοι για τη στασιμότητα ενός ηλεκτρονικού εμπορίου

Το ηλεκτρονικό σας κατάστημα δεν μεγαλώνει; Οι πωλήσεις σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο υπολειτουργούν ή είναι κατώτερες των προσδοκιών; Μπορεί να κάνετε κάποια βασικά λάθη χωρίς να το καταλάβετε.

Για να σας βοηθήσουμε να οπτικοποιήσετε καλύτερα τα λάθη που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη της επιχείρησής σας, ετοιμάσαμε αυτό το περιεχόμενο για να σας δείξουμε πέντε λόγους για τους οποίους η επιχείρησή σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο ενδέχεται να είναι στάσιμη.

Συνεχίστε να διαβάζετε μαζί μας για να το ελέγξετε.

1. Έλλειψη σχεδιασμού και στρατηγικών

Το πρώτο μεγάλο λάθος που οδηγεί σε στασιμότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ο μη προγραμματισμός. Ποιους στόχους επιδιώκετε να πετύχετε; Ποιες στρατηγικές εφαρμόζετε; Ποια είναι τα επόμενα βήματα για την επιχείρησή σας;

Αυτές είναι σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας για να καθοδηγήσετε την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Από αυτόν τον προγραμματισμό, θα μπορείτε να σχεδιάσετε και να εφαρμόσετε καλές στρατηγικές για να βγάλετε το ηλεκτρονικό σας εμπόριο από τη στασιμότητα. Οι σταθερές και διαφοροποιημένες στρατηγικές είναι το πρώτο βήμα προς την ανάπτυξη.

2. Έλλειψη επένδυσης στο ψηφιακό μάρκετινγκ

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου που το διαπράττουν. Το κατάστημά σας είναι εικονικό, το έδαφος σας είναι το διαδίκτυο, επομένως η επένδυση στο ψηφιακό μάρκετινγκ είναι απαραίτητη για την πώληση.

Αλλά φυσικά, δεν είναι απλώς να ενισχύσεις μια ανάρτηση στο Instagram και στο Facebook και να περιμένεις τα αποτελέσματα να είναι άμεσα.

Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι πολύ ευρύ και πολύπλοκο, και είναι σημαντικό να το έχουμε κατά νου για να αναπτύξουμε τις καλύτερες ενέργειες που θα φέρουν απόδοση βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Οι πληρωμένες διαφημίσεις πολυμέσων, το email marketing, το SEO, είναι στρατηγικές ικανές να κάνουν το ηλεκτρονικό σας εμπόριο να κερδίσει περισσότερα.

3. Ελλιπής εγγραφή προϊόντος

Αρχικά, η περιγραφή του προϊόντος σας είναι ένα από τα κύρια σημεία επαφής μεταξύ του καταστήματός σας και των επισκεπτών σας. Σε αυτόν τον χώρο είναι που οι άνθρωποι ξεκαθαρίζουν τις πρώτες τους αμφιβολίες και φροντίζουν να βρουν αυτό ακριβώς που έψαχναν.

Οι διφορούμενες περιγραφές και τα γραμματικά λάθη δημιουργούν δυσπιστία και μπορούν να αποξενώσουν τους καταναλωτές σας. Επομένως, είναι σημαντικό να επενδύσετε σε σαφείς και πρωτότυπες περιγραφές, αποφεύγοντας ακόμη και την αντιγραφή πληροφοριών από τον ιστότοπο του κατασκευαστή, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την κατάταξη του ιστότοπού σας στο Google.

Οι καλές περιγραφές προϊόντων έχουν μερικά χαρακτηριστικά:

  1. Σαφήνεια: η περιγραφή του προϊόντος ή της υπηρεσίας είναι σαφής, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας·
  2. Αντικειμενικότητα: η γραφή είναι αντικειμενική και κατευθείαν στην ουσία. Αυτό είναι σημαντικό ακόμη και αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι πολλοί πελάτες σήμερα δεν έχουν τόσο πολύ χρόνο για να κάνουν μεγάλες αναγνώσεις.
  3. Επίλυση ερωτημάτων πελατών: η περιγραφή είναι ικανή να λύσει τις κύριες αμφιβολίες του πελάτη, για παράδειγμα, να παρουσιάσει τις λειτουργίες του προϊόντος και τα κύρια πλεονεκτήματά του.

Εκτός από την περιγραφή, είναι σημαντικό να καταχωρείτε καλές εικόνες και βίντεο, άλλωστε, σε αντίθεση με το φυσικό κατάστημα, στο ηλεκτρονικό εμπόριο ο πελάτης δεν μπορεί να αγγίξει, να νιώσει ή να βιώσει αυτό που αγοράζει. Επομένως, είναι σημαντικό να έχετε φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν την εμφάνιση του προϊόντος σας από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες για να ενθαρρύνετε την αγορά και ακόμη και να αποφύγετε μελλοντικές επιστροφές ή/και παράπονα.

Το τεχνικό δελτίο είναι ένα άλλο πολύ σημαντικό σημείο που διασφαλίζει ότι ο πελάτης θα αισθάνεται ασφαλής να αγοράσει. Συμπληρώστε όλα τα πιθανά πεδία, με σωστές και ενημερωμένες πληροφορίες, ώστε ο πελάτης σας να αισθάνεται σίγουρος ότι κάνει την καλύτερη επιλογή και να μην έχει την ανεπιθύμητη έκπληξη να αγοράσει κάτι που δεν είναι αυτό που περίμενε.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, να έχετε διαθέσιμο ένα πεδίο κριτικής στη σελίδα του προϊόντος, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να μοιραστούν την εμπειρία τους με άλλους αγοραστές.

4. Ιστότοπος δύσκολος στην πλοήγηση ή αναξιόπιστος

Το ηλεκτρονικό σας κατάστημα πρέπει να προσφέρει μια καλή εμπειρία στους πελάτες, να είναι εύκολο στην πλοήγηση και να έχει επαγγελματική διάταξη. Διαφορετικά, οι επισκέπτες μπορεί να αισθάνονται χαμένοι ή ακόμη και καχύποπτοι για την ποιότητα και την αξιοπιστία του ιστότοπού σας.

Έχετε όλα τα πιθανά στοιχεία επικοινωνίας διαθέσιμα στον ιστότοπό σας, όπως email, τηλέφωνο, WhatsApp, συνομιλία και ούτω καθεξής. Επιπλέον, είναι σημαντικό το CNPJ σας να είναι ορατό στο κάτω μέρος της σελίδας, έτσι ώστε οι πελάτες να το συμβουλεύονται εύκολα. Και τα δύο σημεία είναι σημαντικά για τη μετάδοση εμπιστοσύνης και διαφάνειας.

5. Κακή διαχείριση αποθεμάτων

Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην καθημερινή ζωή των εικονικών καταστημάτων, η σωστή διαχείριση των αποθεμάτων σας διασφαλίζει ότι θα είστε πάντα έτοιμοι να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις των πελατών σας.

Για να σας βοηθήσουμε, υπάρχουν ορισμένες μεθοδολογίες διαχείρισης, μία από αυτές είναι η καμπύλη ABC, η οποία ταξινομεί τα στοιχεία ανάλογα με τη σημασία τους. Επομένως, τα προϊόντα χωρίζονται σε 3 ομάδες:

  1. Ομάδα Α: πολύ σημαντικά προϊόντα, συνήθως το 20% των ειδών, που αντιπροσωπεύουν το 80% των εσόδων·
  2. Ομάδα Β: σημαντικά προϊόντα, περίπου το 30% των ειδών, που αντιπροσωπεύουν το 15% της χρέωσης. Δηλαδή Α+Β = 95% των εσόδων.
  3. Ομάδα Γ: ασήμαντα προϊόντα, περίπου το 50% των ειδών, που αντιπροσωπεύουν το 5% των εσόδων.

Όταν ορίζετε την καμπύλη ABC σας, θα δείτε τα πιο σημαντικά προϊόντα στο κατάστημά σας, αυτά που βρίσκονται στην ομάδα Α. Μην αφήσετε το απόθεμα αυτών των ειδών να εξαντληθεί, διαπραγματευτείτε με προμηθευτές και προσπαθήστε να αυξήσετε το περιθώριο κέρδους σας σε αυτά τα είδη.

Τα προϊόντα της ομάδας Β είναι σημαντικά και θα πρέπει να είναι δεύτερα στη λίστα προτεραιότητας. Τα προϊόντα της ομάδας Γ, από την άλλη πλευρά, είναι λιγότερο σημαντικά, αντιπροσωπεύουν χαμηλότερα έσοδα για την επιχείρηση, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχαστούν με κανέναν τρόπο.

Αυτοί είναι οι 5 βασικοί λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν ένα ηλεκτρονικό εμπόριο σε στασιμότητα. Πώς σας φάνηκε το περιεχόμενο;

Θέλετε να λαμβάνετε περισσότερα υλικά όπως αυτό, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να οδηγήσετε το ηλεκτρονικό σας εμπόριο στην επιτυχία; Αποκτήστε πρόσβαση στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε όλο το περιεχόμενό μας απευθείας στα εισερχόμενά σας.

Schreibe einen Kommentar