Σωματικός Χίτλερ, Αμερικανικό Ναυτικό;

1

Ο ανιψιός του ίδιου του Αδόλφου Χίτλερ κατέληξε στο ναυτικό των ΗΠΑ στον Β‘ Παγκόσμιο Πόλεμο, διεξάγοντας πόλεμο ενάντια στο Ράιχ του θείου του

Από το προσωπικό του AmericaInWWII.com
Ουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ, Ναυτικό των ΗΠΑ

Από όλα τα οικογενειακά ονόματα που θα μπορούσατε να έχετε κατά τη διάρκεια του Β‘ Παγκοσμίου Πολέμου, ένα ήταν ιδιαίτερα κακό στον κόσμο των Συμμάχων: ο Χίτλερ. Αλλά για τον Γουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ από το Λίβερπουλ της Αγγλίας, το να έχει το όνομα δεν ήταν το χειρότερο κομμάτι. Στην πραγματικότητα ήταν ο ανιψιός του Αδόλφου Χίτλερ, του καγκελαρίου και Φύρερ της ναζιστικής Γερμανίας. Η καταπολέμηση αυτής της πραγματικότητας θα τον εκτόξευε σε ένα μονοπάτι ζιγκ-ζαγκ που θα οδηγούσε στη Γερμανία, την Αγγλία, την Αμερική και τελικά το Ναυτικό των ΗΠΑ, όπου θα βοηθούσε να πολεμήσει το ναζιστικό καθεστώς του θείου του.
 
Γεννημένος στις 12 Μαρτίου 1911, στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, ο Ουίλιαμ Χίτλερ ήταν το μοναχοπαίδι της Μπρίτζετ Ντόουλινγκ και του Αυστριακού ομογενούς συζύγου της, Αλόις Χίτλερ, Τζούνιορ, ετεροθαλής αδερφός του Αδόλφου Χίτλερ. Το 1914, ο Alois εγκατέλειψε τη γυναίκα του και τον τρίχρονο γιο του για να ταξιδέψει στην Ευρώπη. Το ξέσπασμα του Μεγάλου Πολέμου – του Α‘ Παγκοσμίου Πολέμου – τον εμπόδισε να επιστρέψει στην Αγγλία, έτσι εγκαταστάθηκε στη Γερμανία, παντρεύτηκε ξανά (παρόλο που ήταν ακόμη παντρεμένος με τον Ντόουλινγκ) και έκανε μια νέα οικογένεια.
 
Η Bridget Dowling στις ΗΠΑ

 
Για χρόνια, ο Alois δεν έκανε καμία προσπάθεια να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του και τον γιο του πίσω στο Λίβερπουλ, αντί να ζητήσει από κάποιον να πει στον Dowling ότι ήταν νεκρός. Το 1924 βγήκε η αλήθεια. Ο Alois κατηγορήθηκε για διγαμία στη Γερμανία, αλλά απέφυγε την καταδίκη επειδή ο Dowling μεσολάβησε για λογαριασμό του. Τράβηξε τη γραμμή, ωστόσο, όταν ο Alois της ζήτησε να στείλει τον William στη Γερμανία για μια επίσκεψη. Δεν άφηνε τον γιο της να επισκεφτεί μέχρι να συμπληρώσει τα 18α γενέθλιά του, το 1929.
 
Εκείνη τη χρονιά, ο Γουίλιαμ ταξίδεψε στη Γερμανία και επανασυνδέθηκε με τον πατέρα του, ο οποίος τον πήγε σε μια συγκέντρωση των Ναζί όπου είδε τον θείο του Αδόλφο, ηγέτη του ανερχόμενου Εθνικοσοσιαλιστικού (Ναζιστικού) Κόμματος. Ο Γουίλιαμ επισκέφτηκε ξανά τη Γερμανία το 1930, αυτή τη φορά συναντήθηκε με τον θείο του και έλαβε μια αυτόγραφη φωτογραφία από αυτόν.
 
Αυτές οι ευτυχισμένες στιγμές με τον Χίτλερ δεν κράτησαν. Μετά την επιστροφή του από μια επίσκεψη του 1931 στη Γερμανία, ο Γουίλιαμ δημοσίευσε μερικά άρθρα για τον θείο του, του οποίου η μεγαλοπρέπεια και η ταχεία άνοδος στην προβολή τον είχαν κάνει πρόσωπο ενδιαφέροντος για το ευρωπαϊκό και αμερικανικό κοινό. Όμως, σύμφωνα με τον Γουίλιαμ, στον ηγέτη των Ναζί δεν άρεσε ο τρόπος που τον απεικόνιζαν τα άρθρα. Καλώντας τον Γουίλιαμ στο Βερολίνο, ο Χίτλερ φέρεται να τον διέταξε να ανακαλέσει τα άρθρα. Σε αυτό που ο Γουίλιαμ περιέγραψε ως ένα ξέσπασμα με «άγρια ​​μάτια και δάκρυα», ο Χίτλερ φέρεται να απείλησε να αυτοκτονήσει εάν ο Γουίλιαμ δημοσίευε ξανά οτιδήποτε για την προσωπική του ζωή.
 
Τα άρθρα του Γουίλιαμ το 1931 για τον θείο του έφεραν πρόσθετες απροσδόκητες συνέπειες. Τώρα που η σχέση του με τον Αδόλφο Χίτλερ έγινε δημόσια, ο Γουίλιαμ έγινε persona non grata στην Αγγλία. Απολύθηκε από τη δουλειά του το 1932. Μη μπορώντας να βρει άλλη δουλειά στην πατρίδα του, αποφάσισε να αναζητήσει δουλειά στη Γερμανία. ίσως να μπορούσε να πειστεί ο θείος του που είχε όλο και μεγαλύτερη επιρροή να βοηθήσει.
 
Δεν περίμενε θερμό καλωσόρισμα στη Γερμανία. Σύμφωνα με τον Ουίλιαμ — για τον οποίο άρθρο 4 Ιουλίου 1939 Κοίτα Το περιοδικό «Γιατί μισώ τον θείο μου», είναι η μοναδική πηγή για τις σχέσεις του με τον θείο του Αδόλφο — ο Χίτλερ έστειλε στον Γουίλιαμ ένα γράμμα κατά την επίσκεψή του, αρνούμενος ότι ήταν συγγενείς. Λίγο αργότερα, ο πατέρας του Γουίλιαμ τον έστειλε πίσω στην Αγγλία.
 
Ο καγκελάριος Χίτλερ χαιρετά τον Χίντεμπουργκ

 
Σε αυτό το σημείο, ο William αντιμετώπισε μια επιλογή. Θα μπορούσε είτε να αλλάξει το όνομά του και να προσπαθήσει να βρει δουλειά στην Αγγλία, είτε να αναζητήσει στοιχεία για να αποδείξει τη συγγένεια εξ αίματος του με τον Χίτλερ για να τον εκβιάσει για δουλειά στη Γερμανία. Αποφάσισε το δεύτερο μάθημα. Όπως εξήγησε αργότερα Κοίτα,, δεν είδε κανένα λόγο να αλλάξει το όνομά του. δεν είχε κάνει τίποτα για να το ντροπιάσει. Έτσι, μετά από περισσότερο από ένα χρόνο συγκέντρωσης αποδείξεων για να τεκμηριώσει τη συγγένεια αίματος του με τον Χίτλερ, επέστρεψε στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 1933, αποφασισμένος να βρει δουλειά. Μέχρι τότε, ο Χίτλερ ήταν καγκελάριος του Ράιχ, διευθύνων σύμβουλος της Ναζιστικής Γερμανίας.
 
Στο Βερολίνο, ο Γουίλιαμ κατευθύνθηκε στο γραφείο του στενού συνεργάτη του Χίτλερ, Ερνστ Ρεμ, αρχηγού του επιτελείου του Τμήμα Καταιγίδων, ή Τάγμα Θύελλας, η βίαιη πτέρυγα δράσης του Ναζιστικού Κόμματος με καφέ πουκάμισα. (Παρά τη στενή του σχέση με τον Χίτλερ, ο Röhm θα εκτελούνταν λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα ως πιθανός αντίπαλος.) Ο William υπέβαλε τα χαρτιά του ζητώντας άδεια να εργαστεί και ο Röhm τα έδωσε στον Χίτλερ, ο οποίος με τη σειρά του έστειλε την αδερφή του (τη θεία του Γουίλιαμ) , Angela Raubal, για να συναντηθεί και να μιλήσει με τον William. Στην αρχή, ο Raubal ήταν αυστηρός. Αλλά όταν ο Γουίλιαμ της έδειξε τα έγγραφα που είχε συγκεντρώσει για να αποδείξει τη σχέση του με τον Χίτλερ, εκείνη μαλακώθηκε και προσφέρθηκε να τον πάει στον θείο του.
 
Τώρα, είπε ο Γουίλιαμ, ο Χίτλερ τον υποδέχτηκε ήρεμα, τον ρώτησε τι δουλειά ήθελε να κάνει και μάλιστα του έδωσε 500 μάρκα για να τον συντηρήσει μέχρι να βρει δουλειά. Φαινόταν ότι το σχέδιο του Γουίλιαμ είχε λειτουργήσει.
 
Ο William αρχικά βρήκε δουλειά σε μια τράπεζα του Βερολίνου και αργότερα, το 1935, μετακόμισε σε μια δουλειά στην Opel Automotive, μια αυτοκινητοβιομηχανία. Ωστόσο, κάθε φορά που επιχείρησε να στείλει χρήματα στην άπορη μητέρα του στο Λίβερπουλ, δεν τα κατάφερε. Αυτός είπε Κοίτα ότι τελικά ο ίδιος ο Χίτλερ του απαγόρευσε ρητά να στέλνει χρήματα σε οποιονδήποτε εκτός του Ράιχ, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας του.
 
Μετά από περίπου ένα χρόνο στην Opel, ο William απολύθηκε απότομα από τη δουλειά του. Ο θείος του είχε ανακαλέσει την άδεια εργασίας. Θυμωμένος, ο Γουίλιαμ πήγε στην καγκελαρία στο Βερολίνο για να ρωτήσει γιατί. Η απάντηση ήρθε μετά από δύο μήνες αναμονής. Δύο από τους προσωπικούς βοηθούς του Χίτλερ, έγραψε ο Γουίλιαμ, τον κατηγόρησαν ότι έκλεβε αυτοκίνητα από το εργοστάσιο της Opel και τα πουλούσε στο πλάι, και τον απείλησαν ότι θα τον συλλάβουν.
 
Τελικά, οι κατηγορίες αποσύρθηκαν και ο Γουίλιαμ επέστρεψε στη δουλειά. Όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά τώρα. Οι ερχομοί και οι φεύγές του ήταν υπό έλεγχο. «Δεν μπορούσα να πάω καν σε μια εκδρομή χωρίς να διακινδυνεύσω μια κλήση στον Χίτλερ», έγραψε στο δικό του Κοίτα άρθρο. Μετά από μια ιδιαίτερα τρομακτική συνάντηση με έναν θυμωμένο Χίτλερ το 1936, αποφάσισε ότι έπρεπε να φύγει από τη Γερμανία.
 
Επιστρέφοντας στην Αγγλία, ο Γουίλιαμ προσπάθησε να ενταχθεί στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά απορρίφθηκε λόγω της άμεσης σχέσης του με τον Αδόλφο Χίτλερ. Έτσι, τον Φεβρουάριο του 1939, ξεκίνησε για τις Ηνωμένες Πολιτείες με τη μητέρα του, πρόθυμος να μοιραστεί όσα είχε μάθει για τον θείο του Αδόλφο και το ναζιστικό καθεστώς. Το έκανε κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας διάλεξης που χορηγήθηκε από τον δημοσιογράφο William Randolph Hearst. Όταν το ξέσπασμα του πολέμου στην Ευρώπη (υποκινούμενος από τον θείο του Ουίλιαμ, Αδόλφο) εμπόδισε τον Γουίλιαμ και τη μητέρα του να επιστρέψουν στην Αγγλία, ο Γουίλιαμ άρχισε να ασκεί πιέσεις για εισαγωγή στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Για άλλη μια φορά, οι οικογενειακοί του δεσμοί έκλεισαν τον δρόμο.
 
Ο Ουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ ορκίστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ

 
Ο Γουίλιαμ Χίτλερ δείχνει το Βερολίνο

 
Τελικά, το 1942, ο William έγραψε απευθείας στον Πρόεδρο Franklin D. Roosevelt, παρακαλώντας να του επιτραπεί να υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό. «Είμαι ένας από τους πολλούς, αλλά μπορώ να προσφέρω υπηρεσία σε αυτόν τον μεγάλο σκοπό», έγραψε. Η FDR διαβίβασε την επιστολή στον διευθυντή του FBI, J. Edgar Hoover, ο οποίος εξέτασε το ιστορικό του William και τελικά τον έδωσε άδεια για στρατιωτική θητεία.
 
Ορκισμένος στο ναυτικό των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη στις 6 Μαρτίου 1944, ο William Hitler συνέχισε να υπηρετεί τρία χρόνια ως σύντροφος φαρμακοποιού, λαμβάνοντας το Purple Heart για μια πληγή που υπέστη. Απολύθηκε το 1947.
 
Τελικά κουρασμένος από την προσοχή που τράβηξε το αμφιλεγόμενο επώνυμό του, ο Ουίλιαμ το άλλαξε σε Stuart-Houston αφού επέστρεψε στον κόσμο των πολιτών. Παντρεύτηκε τη γερμανικής καταγωγής Phyllis Jean-Jacques και το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στο Patchogue στο Long Island της Νέας Υόρκης, όπου απέκτησαν τέσσερα παιδιά (το πρώτο από τα οποία έφερε το εκπληκτικό μεσαίο όνομα του Adolf). Ο William διηύθυνε ένα εργαστήριο ανάλυσης αίματος, Brookhaven Laboratories, στο σπίτι της οικογένειάς του. Ο William Stuart-Houston πέθανε στις 14 Ιουλίου 1987 και κηδεύτηκε δίπλα στην αείμνηστη μητέρα του στο Coram της Νέας Υόρκης. Τα παιδιά του δεν έκαναν δικά τους παιδιά.
 
Ο Ουίλιαμ Χίτλερ εγκαταλείπει το ναυτικό των ΗΠΑ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της μετακίνησής του μεταξύ Ναζιστικής Γερμανίας και Μεγάλης Βρετανίας πριν έρθει στις Ηνωμένες Πολιτείες, και των παραδεκτών προσπαθειών του να επωφεληθεί από τη σχέση του με τον Αδόλφο Χίτλερ, τα κίνητρα και η πίστη του Ουίλιαμ Χίτλερ έχουν αμφισβητηθεί εκ των υστέρων. Μερικοί συγγραφείς τον έχουν χαρακτηρίσει καιροσκόπο που φαινόταν ανενόχλητος από τη βίαιη και απεχθή πολιτική του θείου του και προφανώς ήταν ικανοποιημένος με το να παραμείνει στη ναζιστική Γερμανία αν του ήταν συμφέρουσα. Άλλοι παρατήρησαν ότι η έξοδός του από τη Γερμανία ήταν κατάλληλη για την αποφυγή της στρατιωτικής θητείας στον πόλεμο που επρόκειτο να ξεσπάσει. Άλλοι πάλι επισημαίνουν την ομοιότητα μεταξύ του επωνύμου που πήρε μετά τον πόλεμο (Στιούαρτ-Χιούστον) και του ονόματος ενός εξέχοντος αγγλικής καταγωγής αντισημίτη και γερμανόφιλου συγγραφέα, του Χιούστον Στιούαρτ Τσάμπερλεν.
 
Καμία τελική απάντηση δεν φαίνεται δυνατή σε αυτά τα ερωτήματα σε αυτό το σημείο, εκτός από μια νέα ιστορική ή αρχειακή ανακάλυψη. Ένα ημερολόγιο που κρατούσε ο Ουίλιαμ Χίτλερ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γερμανία εμφανίστηκε στη σοφίτα του πρώην σπιτιού του στο Patchogue το 2014, αλλά φαινομενικά αποκάλυψε λίγα για τα πολιτικά του συναισθήματα.
 
Όσο κι αν ο William Patrick Hitler Stuart-Houston προσπαθούσε να μετατρέψει το γενεαλογικό του δέντρο σε ευκαιρίες στα νεαρά του χρόνια, έκανε ό,τι μπορούσε για να εξαφανιστεί στην ανωνυμία μετά τον πόλεμο. Δεν σχολίασε ποτέ ξανά δημόσια τον Αδόλφο Χίτλερ ή την οικογένεια Χίτλερ.


Υπότιτλοι (από πάνω)

• Ο Γουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ, ανιψιός του Αδόλφου Χίτλερ, με τη στολή του ως μέλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ κατά τον Β‘ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
• Στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1941, η Μπρίτζετ Ντόουλινγκ, πρώην σύζυγος του αδερφού του Αδόλφου Χίτλερ, Αλόις και μητέρα του Γουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ, στελεχώνει ένα τραπέζι που προωθεί τη βοήθεια για την πληγείσα από τον πόλεμο Μεγάλη Βρετανία μέσω της Βρετανικής Εταιρείας Ανακούφισης Πολέμου. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
 
• Τον Ιανουάριο του 1933, ο Αδόλφος Χίτλερ — νεοδιορισμένος καγκελάριος της Γερμανίας — αποδίδει τα σέβη του στον Πρόεδρο Paul von Hindenburg στο Βερολίνο. Οι μελλοντικοί ανώτατοι αξιωματούχοι της ναζιστικής Γερμανίας είναι ορατοί ακριβώς πίσω από τον Χίτλερ, στα αριστερά: ο Χέρμαν Γκέρινγκ (με κράνος) και ο Γιόζεφ Γκέμπελς (με κορυφαίο καπέλο). ΕΘΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
 
• Ο Γουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ ορκίζεται στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ σε σταθμό στρατολόγησης στη Νέα Υόρκη στις 6 Μαρτίου 1944. ΕΘΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
 
• Τέλος, ένα μέλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ο Γουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ δείχνει το «Βερολίνο-στόχος» —πρωτεύουσα της ναζιστικής Γερμανίας του θείου του Αδόλφου—σε μια αφίσα εν καιρώ πολέμου. ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
 
• Με το έμπλαστρό του «Ruptured Duck» ραμμένο στο ναυτικό του χιτώνα, ο William Patrick Hitler λαμβάνει τα αρχεία του ναυτικού του των ΗΠΑ καθώς αποχωρεί από την υπηρεσία το 1947. US NAVY


Schreibe einen Kommentar